Om Frederiks Have

Frederiks Have er en restaurant på Frederiksberg. Vi stræber efter at danne hyggelige rammer for vores gæster. Vi er en mindre intim restaurant på Frederiksberg, der med vores erfarne kokke og kompetente tjenere, kan give dig og dine gæster en god restaurant oplevelse. I vores restaurant liggende centralt på Frederiksberg, kan vi huse 60 gæster.

Restauranten er delt op i to afdelinger.  Hvor vi forrest i lokalet har udsigt til vores gårdhave samt køkkenet og i den anden afdeling “pejsestuen”. I den bagerste del af restauranten, kan der afholdes selskaber på 20-36 gæster.

Vi ser frem til at tage imod jer.

Historien:

Hos Frederiks Have har vi den fornøjelse, at kunne præsentere et sted hvis historiske baggrund strækker sig over en begivenhedsrig periode gennem det sidste århundrede. Selve huset er cirka 130 år gammelt, og har siden hen været centralt for mange forskellige foretagender. Fra 1899 var det primært anvendt som vognmandsforretning, men for godt og vel 70 år siden blev huset i ca. 1938 indviet i restaurationsbranchen.

I kølvandet af Danmarks befrielse efter 2. Verdenskrigs afslutning, havde en gren af modstandsbevægelsen ”Frit Danmark” kontor over restaurantens nuværende lokaler.  Gennem tiderne har huset også været genstand for bl.a. Den Kongelige Porcelænsfabrik (i dag Royal Copenhagen Denmark), hvor damerne malede på paptallerkner, som de solgte. Efterfølgende har huset dannet ramme for flere forskellige værtshuse, som f.eks. Villa Caféen og Virginia Bar. Det er således ikke mere end 16 år siden, at Frederiks Have var et værtshus, hvor uddelingen af øretæver og lignende ikke var usædvanligt.

I 1992 får restauranten for første gang navnet “Frederiks Have” af restauratørparret Annie og Bent Olsen, hvor stedet skiftede til mere trygge og varme omgivelser. Denne tradition er således blevet videreført af os, da vi i dag står som ejere af Frederiks Have. Vi ønsker alle en god oplevelse – og velbekomme.

Kærlige hilsener fra Eva og Ole Sellberg.