OM FREDERIKS HAVE

Frederiks Have er en restaurant på Frederiksberg. Vi stræber efter at danne hyggelige rammer for vores gæster. Vi er en mindre, intim restaurant, der med vores erfarne kokke og kompetente tjenere kan give dig og dine gæster en god restaurantoplevelse. I vores restaurant, liggende centralt på Frederiksberg, kan vi huse op til 70 gæster.

Restauranten er delt op i to afdelinger, hvor vi forrest i lokalet har udsigt til vores gårdhave samt køkkenet og i den anden afdeling har “pejsestuen”.

Vi ser frem til at tage imod jer.

 

Historien

Hos Frederiks Have har vi den fornøjelse at kunne præsentere et sted, hvis historiske baggrund strækker sig over en begivenhedsrig periode gennem det sidste århundrede. Selve huset er fra cirka 1880 og har siden hen været centralt for mange forskellige foretagender. Fra 1899 var det primært anvendt som vognmandsforretning, men sidenhen blev huset i ca. 1938 indviet i restaurationsbranchen.

I kølvandet af Danmarks befrielse efter 2. Verdenskrigs afslutning havde en gren af modstandsbevægelsen ”Frit Danmark” kontor over restaurantens nuværende lokaler.  Gennem tiderne har huset også været genstand for bl.a. Den Kongelige Porcelænsfabrik (i dag Royal Copenhagen Denmark), hvor malerne musselmalede paptallerkner, som de solgte i protest til en net sum.
Efterfølgende har huset dannet ramme for flere forskellige værtshuse, som f.eks. Villa Caféen og Virginia Bar. Det er således ikke mere end 30 år siden, at Frederiks Have var et værtshus, hvor uddelingen af øretæver og lignende ikke var usædvanligt.

I maj 1994 får restauranten for første gang navnet “Frederiks Have” af restauratørparret Annie og Bent Olsen, hvor stedet skiftede til mere trygge og varme omgivelser. Denne tradition er således blevet videreført af Eva og Ole Sellberg, der ejede restauranten i 20 år fra 2000 og frem.

Jeg har nu overtaget restauranten, og navnet er fortsat uændret. Ligeledes er restaurantens gode renommé.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på Frederiks Have!

De bedste hilsner,

Jonas Nikolas Nikolajsen.

Husk at følge os på Facebook og Instagram og følg med i alt hvad vi laver hernede: Restaurant Frederiks Have og restaurantfrederikshave